Återbruka mera

Vi lever idag i ett slit-och-släng-samhälle där man ofta hellre köper något nytt än tar till vara på det man har, när något exempelvis gått sönder. Detta visas så väl i konsumtionshetsen som i vår tendens att snabbt ge upp på relationer, dieter, arbeten och så vidare. Vi vill mena att det ligger något mycket konstruktivt i att värna om och vara tacksam för det man faktiskt har, och att när man tröttnat på något försöka hitta ett sätt att istället förnya det, så att man kan återupptäcka en ny glädje inför det man har framför sig.
När det gäller inredningen i våra hem har sajter som Blocket och Tradera gjort det mycket enkelt för oss att bli av med gamla saker och köpa nytt för en billig peng. Detta är en jättebra funktion, men vi tänkte istället tipsa om vad man kan göra med de föremål man redan har hemma, utan att behöva lägga ner en krona!

Återbruka mera

Tråkiga lampor

En tråkig gammal lampa som varit en given del av inredningen i många år, kan snabbt fräschas upp med hjälp av lite tyg från exempelvis gamla kläder, örngott eller gardiner. Ta bara loss lampskärmen, klipp ut en passande stor tygbit och vik in den över skärmens kanter. Fäst med lim eller häftpistol.

Höj sängen

Vissa sängar står på relativt låga ben. Att höja upp dem lite kan göra mycket för helhetsintrycket i ditt sovrum. Ta bara bort benen, och fäst två gamla bokhyllor undertill på vardera sida med hjälp av en skruvdragare. Sängen kommer upp på en högre nivå och du får dessutom en ny snygg möbel med fantastiska förvaringsmöjligheter!

Man kan även tillverka en riktigt cool sänggavel med hjälp av gamla böcker!

Trött på gamla kläder?

Vi är alla skyldiga till att ha mängder med kläder i garderoben som vi aldrig använder. Att skänka bort eller sälja dem är mycket bra, men vissa plagg är inte tillräckligt fräscha för det. Klipp då bara sönder dina gamla t-shirtar och för små jeans i lagom stora ”lappar”. Sy sedan ett originellt och mysigt lapptäcke med allt tyg – ingen kommer att ha ett likadant!