Saker i livet som ger mig energi

Ibland blir jag sliten och utmattad av rutiner, jobb och allt som måste göras hela tiden. I vanliga fall tycker jag att det är roligt att ha det fullt upp. Jag klarar av att ha fokus på många projekt samtidigt. Men när slitaget är ett faktum har jag några saker som brukar få fart på livsandarna igen.

Middag hos den där speciella goda vännen

Jag åker och hälsar på en god vän. Vi äter middag ihop, lyssnar på musik, ser roliga klipp på You Tube och dricker bubbel. En minisemester avklarad på en kväll. Vi skapar nya roliga minnen att tala om nästa gång vi ses och har lika trevligt. Bara att tänka på de här kvällarna ger mig extra energi i vardagen.

Saker i livet som ger mig energi

Spakväll med levande ljus och badskum eller en bra film

Det kan också hända att jag har en spakväll hemma hos mig själv. Jag dekorerar badkaret med levande ljus, använder doftande badskum och ligger där och lyssnar på lugn musik. Jag kanske somnar till en stund innan jag går upp och ger mig själv lite fotvård och smörjer in kroppen med en härlig lotion.

Eller så ser jag en film. Det är ett väldigt bra sätt att slappna av och fly ifrån verkligheten en stund. Medan hjärnan är upptagen med handlingen i filmen, så löser sig en del livsproblem av sig själva under tiden. Ibland är det som att ta en paus från vardagen, precis som när jag spelar på ett online casino och låter tankarna vandra fritt medan man försöker vinna lite extra pengar.

Får kraft och energi från naturen

Jag åker också ofta till stranden eller skogen och bara njuter av att vara under bar himmel och rensa tankarna i naturen. Jag går medvetet lugnt och sakta för att bryta den onda cirkeln av stress. Så återfår jag mina krafter för varje andetag i den friska, starka luften. Sinnet blir lugnt och klart och livet förvandlas till något underbart.