Tips på hur man kan försörja sig om man vill bo som jag

Många människor i dagens hektiska samhälle drömmer om att någon dag flytta ut i skogen eller på landsbygden, långt bort ifrån stressen i städerna.
Även då jag hade bestämt mig för att faktiskt genomföra detta, och ordnat med alla tänkbara förberedelser inför avresan så som att skaffa tomt, bygga ett litet hus och så vidare, så stod ändå en fråga kvar. Hur skulle jag försörja mig?

Målet var visserligen att bli helt självförsörjande, maten skulle utgöras av mina egna odlingar, elen skulle komma från solcellerna på taket med mera. Men en liten summa pengar visste jag att jag skulle behöva varje månad, och hur skulle jag lösa detta när jag bodde helt avskärmad från resten av världen?

Lösningen hette Internet

Tips på hur man kan försörja sig om man vill bo som jag

Internet är fantastiskt på så sätt att det dels för människor närmare varandra, och dels för människan närmare vad helst hon önskar få mer information om eller bli en del utav. Jag började att titta mycket på olika sätt att försörja sig med endast datorn som redskap.

Jag började ganska omgående att utföra olika typer av marknadsundersökningar och enkäter, vilket gav en liten slant. Men jag tyckte att det var tråkigt och tidsödande utan att egentligen ge några större intäkter. Något jag däremot fastnade starkt för och fortfarande använder mig av, är mitt jobb som frilansskribent. Jag skriver produkt- och varumärkestexter med mera, vilket passar mig utmärkt i och med att jag verkligen älskar att skriva.

Med all den extra tid jag fick på min nya boplats, där jag var totalt avskärmad och inte hade särskilt mycket sällskap från andra människor, började jag att titta närmare på onlinepoker. Jag hade aldrig tidigare spelat poker och framförallt inte på nätet. Jag fick verkligen sätta mig in i reglerna från absolut grundnivå, och med tiden blev jag bättre och bättre. Till slut blev detta mer än ett jobb, det blev ett nöje, som dessutom genererade en riktigt schysst inkomst.

Försäljning

Med de extra pengar jag fick in på skrivandet och onlinepokern kunde jag köpa mer material till grönsaksodlingen och min produktion av handgjorda kläder. Jag odlade och tillverkade mycket småskaligt inledningsvis, men kom sedan upp i ganska stora lager av mat och kläder. Detta kunde jag sedan återigen vända mig till Internet med, och lyckas få sålt på olika hemsidor. Människor är som galna i ekologiskt och handtillverkat, och försäljningen gick som smör! Det enda negativa var att nu strömmade människor till min lilla gård på landet, och jag som sökt mig dit för ensamheten! Man får väl ta det onda med det goda tänkte jag…