Om Eremiten

Fungerar det att leva som självförsörjande i dagens samhälle? Går det att leva utan att ha en lön som kommer in på kontot varje månad? Det är ett liv jag har valt och jag vill bevisa att det går att leva gott utan att behöva gå till ett jobb varje morgon. Självklart har jag varit tvungen att välja bort en del saker ur mitt liv för att kunna leva utan att ha ett jobb, men jag har däremot fått mycket mer som berikar mitt liv. Min tid är värdefull och jag vill inte slösa bort halva min vakna tid på att vara på en arbetsplats.

Tjäna pengar utan att gå till ett jobb

Om EremitenEn del bekvämligheter vill jag dock inte vara utan. Internet och telefon är några av dem. Att då och då göra en resa för att uppleva andra platser med andra kulturer är en annan sak jag gärna vill göra. För att finansiera detta får jag in lite pengar på att dels spela online och dels genom att ibland delta vid konstutställningar där jag säljer några av de tavlor jag målar.

Mina dagar

Vanligtvis vaknar jag när solen går upp. Det första jag gör är att elda i spisen. Därefter matar jag hönsen och har de värpt några ägg brukar jag göra en stadig frukost av dessa. Är det sommar har jag mycket att göra ute. Landen ska skötas om, jag måste plocka bär och svamp och ta tillvara på dessa för att klara matförsörjningen för vintern. Sommarhalvåret är det som ni säkert förstår lättare att leva på det sätt jag gör. Vintern går oftast ut på att hålla sig varm och att hushålla med de livsmedel jag har, men det är också den tid jag spenderar mest på internet och med att måla tavlor. Eftersom dagarna då är kortare sover jag också mer. Man kan säga att jag följer naturens gång. Under sommaren vaknar både jag, skogen och naturen upp. Det är då det är som mest njutbart att leva som jag gör och det är då vänner och bekanta uttrycker sin avundsjuka på mitt liv. De sitter instängda på en arbetsplats medan jag sitter nere vid sjön och filosoferar och emellanåt drar upp en fisk som jag sedan grillar över öppen eld.